Therapeuten


Samantha Stegeman

(Foto’s: Shira Koopman)

 “In mijn laatste jaar als professioneel danseres hoorde ik over het vak kinderoefentherapie. Als danseres was ik dagelijks bezig met het goed coördineren van mijn eigen bewegen en het exploreren van bewegingen in nieuwe dansstijlen. Deze bewegingservaring en de opleidingen die ik gevolgd heb sturen mij in het werken met baby’s en kinderen die moeite hebben in het coördineren van hun bewegingen.

Sinds augustus 2009 voer ik een praktijk volledig gericht op kinderoefentherapie, gevestigd in de Pijp, eerst op de locatie 2e Jacob van Campenstraat en sinds 2015 in de Kuipersstraat. Boeiend in mijn werk vind ik het afstemmen van de behandeling op de verschillende hulpvragen en behoeften van kinderen. Hiervoor blijf ik mij verdiepen via verschillende cursussen en opleidingen. Zoals recent de KIEcoach opleiding en Dansante fysiotherapie.”

Koninklijk Conservatorium te Den haag, HBO-dans (1990).
Opleiding tot oefentherapeut Mensendieck (BSc), HvA (2004).
Post-HBO specialisatie Kinderoefentherapie, HU (2007)

Ik ben geregistreerd kinderoefentherapeut in het Kwaliteitsregister voor Paramedici, nr. 89906496193.

Samantha Stegeman

Merel Hagenhoek

“In 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam (BSc). Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages en een minor kinderen gevolgd.

Een van mijn stages heeft plaatsgevonden bij ‘Kind en Bewegen’, een praktijk voor kinderoefentherapie van Laura van de Berg te De Goorn. De minor kinderen heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Het hoofddoel van de minor was het schrijven van een adviesrapport voor de stichting ‘Happy2Move’ te Amsterdam. Het rapport is geschreven vanuit verschillende disciplines (oefentherapie, fysiotherapie, ergotherapie en verpleegkunde).

Tijdens de stage heb ik ontdekt dat mijn interesses sterk uitgaan naar het werken met kinderen. Dit was mijn motivatie om in september 2016 te starten met de Post-HBO specialisatie Kinderoefentherapie aan de Hogeschool van Utrecht.

Wat het werk als Kinderoefentherapeut vooral heel leuk maakt, is het enthousiasme en de eerlijkheid van de kinderen waardoor ik het leuk vind om ze te helpen en te stimuleren in de motorische ontwikkeling. Daarbij vind ik het belangrijk dat kinderen spelenderwijs en met veel plezier de behandelingen ervaren. Kortom een glimlach op het gezicht.

Sinds februari 2017 ben ik als Kinderoefentherapeut werkzaam binnen de praktijken ‘Kinder Oefentherapie Stegeman’ te Amsterdam en ‘Kind en Bewegen’ te De Goorn.

Ik ben geregistreerd oefentherapeut in het kwaliteitsregister voor paramedici.”

Merel Hagenhoek

This image has an empty alt attribute; its file name is PHOTO-2020-11-22-17-03-39-2-768x1024.jpg

Robin Kosters

Vanaf augustus 2020 is Robin, kinderoefentherapeut i.o., werkzaam voor de praktijk voor kinderoefentherapie op school.

“Ik ben in 2019 afgestudeerd als oefentherapeut mensendieck aan deHogeschool van Amsterdam. Voor mijn minor ben ik 4 maanden in Quito,
Ecuador verbleven en heb daar zwemles, Engelse les en voetbaltraining
gegeven aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Daarnaast liep ik een kleine
stage in een revalidatiecentrum waar vooral jonge kinderen met
cerebrale parese behandeld werden. Ook mijn afstudeerstage liep ik in
een organisatie gericht op kinderoefentherapie namelijk ‘Kind en
motoriek’, dit was op zowel regulier als speciaal onderwijs binnen Amsterdam.

Na mijn afstuderen heb ik mijn droom verwezenlijkt door 7 maanden te
reizen door Azië, Oceanië en Zuid-Amerika. Sinds augustus 2020 ben ik
werkzaam in de praktijk ‘Kinderoefentherapie Stegeman’. Ik werk op 2
reguliere basisscholen in de Jordaan en in Osdorp en doe dit met veel
plezier.

Ik zal naar verwachting in september 2021 beginnen aan het traject 2
jarige tot kinderoefentherapeut en tot die tijd al beginnen aan
verschillende cursussen gericht op kinderen.

Het leukste aan mijn werk vind ik het spelenderwijs aanleren van
nieuwe vaardigheden. Niet alleen is de behandeling leuk voor het kind,
maar zo ook voor mij. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik kids zie
met verschillende culturen en achtergronden, zo kunnen we ook nieuwe
dingen van elkaar leren.

Ik ben geregistreerd oefentherapeut in het kwaliteitsregister voor
paramedici.”

— Robin Kosters

Rachell van Zutphen

In 2019 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Al tijdens mijn studie heb ik gekozen om me te richten op kinderoefentherapie. Daarvoor heb ik tijdens mijn studie dan ook een minor kinderen paramedisch gevolgd, mijn scriptie gericht op kinderoefentherapie en twee keer een halfjaar stage gelopen bij kinderoefentherapie praktijken (zowel op het regulier als speciaal basisonderwijs). Dit heeft er voor gezorgd dat ik op mijn diploma een aantekening specialisatie oefentherapie voor kinderen heb ontvangen.

Na mijn studie ben ik gestart met de Pedagogische Wetenschappen, om zo mijn kennis rondom kinderen te kunnen verbreden. Volgend jaar zal ik de Master Orthopedagogiek volgen en aansluitend het traject tot kinderoefentherapeut. 

Per april 2021 zal ik werkzaam zijn in de praktijk van ‘Kinder Oefentherapie Stegeman’ en kinderen begeleiden op school. Het leuke aan het werken met kinderen is voor mij het enthousiasme van de kinderen zelf en het zien van de ontwikkeling die ze door spelenderwijs leren doormaken. 

Ik ben geregistreerd oefentherapeut in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. 

— Rachell van Zutphen

Matthijs van Beek

Matthijs is sinds februari 2020 verbonden aan de praktijk Kinder Oefentherapie Stegeman. Toen begon hij zijn afstudeerstage bij Samantha Stegeman.

Matthijs heeft tijdens zijn studie tot oefentherapeut de minor Kinderen Paramedisch gevolgd, hij heeft bij verschillende kinderoefentherapeuten stage gelopen en is afgestudeerd in de richting kinderoefentherapie.  Matthijs werkt met veel plezier op verschillende scholen om de kinderen verder te helpen in hun motorische leerproces. 

Naast de kinderoefentherapie geeft Matthijs ook personal training in de sportschool.

Matthijs is een enthousiaste en vriendelijke collega en werkzaam op verschillende scholen in het Centrum en Amsterdam-Zuid.

— Matthijs van Beek