Therapeuten


Samantha Stegeman

(Foto: Shira Koopman)

“In mijn laatste jaar als professioneel danseres hoorde ik over het vak kinderoefentherapie. Als danseres was ik dagelijks bezig met het goed coördineren van mijn eigen bewegen en het exploreren van bewegingen in nieuwe dansstijlen. Deze bewegingservaring en de opleidingen die ik gevolgd heb sturen mij in het werken met baby’s en kinderen die moeite hebben in het coördineren van hun bewegingen. Boeiend in mijn werk vind ik het afstemmen van de behandeling op de verschillende interesses en leerniveaus van kinderen.

Opleiding tot oefentherapeut Mensendieck (2004).
Post-HBO specialisatie Kinderoefentherapie (2007).
Up-grade naar Bachelor of Science (2016).

Sinds augustus 2009 is de praktijk gevestigd in de Pijp, eerst op de locatie 2e Jacob van Campenstraat en sinds 2015 in de Kuipersstraat. Van 2004-2009 heb ik een eigen praktijk gevoerd voor oefentherapie Mensendieck & Kinderoefentherapie in Baarn. Van 2005-2007 op de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Ik ben geregistreerd kinderoefentherapeut in het kwaliteitsregister voor paramedici. Regelmatig volg ik bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oefentherapie voor baby’s en kinderen.”

Samantha Stegeman

Merel Hagenhoek

“In 2016 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam (BSc). Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages en een minor kinderen gevolgd.

Een van mijn stages heeft plaatsgevonden bij ‘Kind en Bewegen’, een praktijk voor kinderoefentherapie van Laura van de Berg te De Goorn. De minor kinderen heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Het hoofddoel van de minor was het schrijven van een adviesrapport voor de stichting ‘Happy2Move’ te Amsterdam. Het rapport is geschreven vanuit verschillende disciplines (oefentherapie, fysiotherapie, ergotherapie en verpleegkunde).

Tijdens de stage heb ik ontdekt dat mijn interesses sterk uitgaan naar het werken met kinderen. Dit was mijn motivatie om in september 2016 te starten met de Post-HBO specialisatie Kinderoefentherapie aan de Hogeschool van Utrecht.

Wat het werk als Kinderoefentherapeut vooral heel leuk maakt, is het enthousiasme en de eerlijkheid van de kinderen waardoor ik het leuk vind om ze te helpen en te stimuleren in de motorische ontwikkeling. Daarbij vind ik het belangrijk dat kinderen spelenderwijs en met veel plezier de behandelingen ervaren. Kortom een glimlach op het gezicht.

Sinds februari 2017 ben ik als Kinderoefentherapeut i.o. werkzaam binnen de praktijken ‘Kinderoefentherapie Stegeman & van Motman’ te Amsterdam en ‘Kind en Bewegen’ te De Goorn.

Ik ben geregistreerd oefentherapeut in het kwaliteitsregister voor paramedici.”

Merel Hagenhoek